Restauratie boerderij, Zegveld

opdrachtgever: particulier
oppervlakte: 250 m2
ontwerp: 2017
huidige fase: opgeleverd
bouw: 2018
aannemer: aannemersbedrijf Beukers


Omschrijving:
MW architectuur heeft een restauratie- en verbouwplan opgesteld voor deze voormalige boerderij in Zegveld.
Met name de oude deel die als woonkamer werd gebruikt, vroeg om een grondige aanpak. De wens was om deze grote ruimte multifunctioneel als woonkamer / keuken / eetkamer / speelkamer en tv-kamer te kunnen gebruiken.
Het zeventiende eeuwse casco van de stal is hersteld, verstevigd en aangevuld met bijpassend hout.
De fundering is verstevigd en de vloer is vernieuwd.
In de achtergevel is een nieuwe opening gemaakt zoals deze er ooit geweest zou kunnen zijn. Hierdoor is de ruimte veel lichter geworden en is er meer contact met buiten.
De gehele stal is - binnen het toelaatbare - zo goed mogelijk ge├»soleerd in combinatie met een ventilatieplan. In de oude stalramen is dun dubbel glas geplaatst. 
Oude details die gevonden werden tijdens de werkzaamheden zijn bewaard, zoals de oude waterput die voorzien is van beloopbaar glas en verlichting.
Door deze ingrepen is een prettige en lichte leefruimte ontstaan naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers.

MW architectuur.nl - architect in Leiden
copyright privacy